Over mij

Mijn naam is Alice Duiven, mijn bedrijfsnaam Cultuurbron, mijn kracht: cultuurbeleving mogelijk maken. Omdat cultuur betekenis geeft aan het leven.

Mijn werkwijze

Ruim 20 jaar werk ik met veel plezier en in verschillende functies in de cultuursector. De afgelopen jaren doe ik dat als ondernemer vanuit mijn eigen bedrijf. Ik ontwikkel projecten, vind financiering en zoek de samenwerking. Ik zie kansen, benut ze en boek resultaat. De ene keer werk ik meer achter de schermen, de andere keer meer op de voorgrond.

Mijn sterke kanten

Creatief, netwerker, bruggenbouwer, verantwoordelijk, doorbijter, aangenaam, ondernemend, generalist, facilitator, organisator, flexibel, enthousiast, omgevingssensitief, zelfstandig, loyaal.

Mijn verhaal

Na mijn universitaire studie pedagogiek volgde ik een fulltime marketingopleiding. Mijn carrière in de cultuursector startte ik onder Sjarel Ex bij het Centraal Museum te Utrecht (met de internationale expo Nightlines). Via een omweg bij de radio en in de werkgelegenheidssector (gemeente Amsterdam en stichting Herstelling) kwam ik te werken in de erfgoededucatie (ministerie OCW, Erfgoed Actueel) en het sectorinstituut Erfgoed Nederland. Vervolgens werk(te) ik voor onder meer Cultuur-Ondernemen, De Verhalen van Groningen, Open Monumentendag, Kunstraad Groningen en Van Dooren Advies.

Welke opdrachtgevers heb ik in mijn portfolio?